Αλέξης Σαββόπουλος

Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει;

Η καταλυτική για τον Άρη διακοπή του πρωταθλήματος, η ενσωμάτωση των νέων και η τριάδα αγώνων κριτήριο στόχων. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Για τον Άρη η 15νθήμερη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων ήρθε την κατάλληλη χρονική στιγμή. Του… έκατσε λουκούμι που λέμε. Ούτε παραγγελία να την έκανε.

Την χρειαζόταν για πολλούς και διάφορους λόγους και εισήρθε σε αυτή για να την αξιοποιήσει, όντας πρωτοπόρος στη βαθμολογία μετά από τέσσερις αγώνες, αήττητος, επομένως με καλή ψυχολογία στο γκρουπ για την δουλειά που έπρεπε να διεκπεραιωθεί.

Με έξι νέα πρόσωπα στο ρόστερ τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών και με πολλά αγωνιστικά ζητήματα που επιδέχονται βελτίωσης, ο Άκης Μάντζιος ρίχτηκε με τα μούτρα στη δουλειά. Φυσική κατάσταση, ταχυδύναμη, επιθετική ανάπτυξη, στατικές φάσεις ήταν μόνο μερικά από τα ταχύρρυθμα προγράμματα που δούλεψαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη.

Φυσικά κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ότι με δυο σκάρτες εβδομάδες, διορθώθηκαν λάθη του καλοκαιριού, όμως μια κάποια βελτίωση, σε επιμέρους τομείς είναι βέβαιο ότι θα δούμε. Είναι βέβαιο επίσης ότι θα δούμε περισσότερα τρεξίματα, καλύτερο τέμπο και ένα ρυθμό που το γκρουπ θα μπορεί να τον υποστηρίξει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στο 90λεπτο.

Αυτό που σταδιακά θα περιμένουμε και είναι επίσης πολύ σημαντικό για την δυναμική που θα αποκτήσει ο Άρης, είναι η ενσωμάτωση των νέων αποκτημάτων. Η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη προσαρμογή τους αφού για διάφορους λόγους, σχεδόν όλοι, δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους για αρκετό καιρό.

Η γρήγορη ένταξη στην ομάδα των Ματέο, Σίλβα, Κάτσε και Μπεναλουάν θα μας δώσει μια ένδειξη σε τι ποσοστό αναβαθμίστηκε το ρόστερ της ομάδας και μέχρι που μπορεί να φτάσει γιατί είναι αλήθεια ότι οι τελευταίες προσθήκες έχουν εγείρει ενθουσιασμό και προσδοκίες.

Θεωρώ εξόχως κομβική την τριάδα αγώνων που ακολουθεί με Απόλλωνα Σμύρνης το Σάββατο, ΑΕΛ και Αστέρα Τρίπολης πριν δηλαδή από το πρώτο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Χωρίς να σημαίνει ότι ο Άρης θα περάσει αβρόχοις ποσί, από τα αποτελέσματα και τη συγκομιδή σε αυτά τα τρία παιχνίδια, θα φανεί σε ένα μεγάλο ποσοστό, πόσο ψηλά μπορεί να τοποθετηθεί ο πήχης.

Αν ο Άρης βγει αλώβητος ή με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και παραμείνει στην κορυφή τότε θα δικαιούται να μιλάει για πιο υψηλούς στόχους. Βήμα βήμα φυσικά.

Ο Άρης έχει γενικά μια τάση όταν δημιουργούνται προσδοκίες να δίνει μια και να χύνει την καρδάρα με το γάλα. Να αυτοκαταστρέφεται. Να αυτοαναιρείται.

Να στραβοπατάει σε ματς που τα έχει… κυκλωμένα ως must win και να καλμάρει τον ενθουσιασμό του κόσμου του. Επομένως ας κερδίσει πρώτα το Σάββατο τον Απόλλωνα Σμύρνης, ξεπερνώντας και την αβαρία να δίνει ένα προγραμματισμένο εντός παιχνίδι, μακριά από το γήπεδό του και μετά πάει για το επόμενο.

Υλικό φαίνεται ότι υπάρχει, κενά καλύφθηκα, η ποιότητα είναι δεδομένη. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x